6.10. - 30.4.2018 MALAX | Finland

REGLER

Regler MHL

* Speltid är 2x15min effektiv tid. Max 3 min uppvärmning, 1 min paus. Vid oavgjort resultat
  följer sudden death 3 min med 3 spelare mot 3. Avgörs inte matchen under det så följer
  straffskjutning, en i gången. Dvs. Att det kan avgöras redan i första omgången.
  Vid utvisning under förlängning spelas 4 mot 3.
* 3 poängs system. Dvs. 3 p för vinst under ordinarie tid, 2p för övertids vinst, 1p för förlust
  på övertid.
* 14 grundseriematcher och 3 slutspelsmatcher per lag
* Veteranregler gäller d.v.s. Ishockey regler helt som vanligt bortsett från att
  Slagskott och tacklingar är förbjudna. Kilningar vid sarjen är dock tillåtna.
*  2 min utvisningar
* Om samma spelare förorsakar 3 utvisningar under samma match är det automatiskt matchstraff,
  dock ingen avstängning. Spelaren åker ut och en annan spelare sitter av straffet(2min)
* Vid grova fel är det matchstraff (5min)+ en match avstängning. Till grova fel räknas
  slagsmål, knytnävsslag överhuvudtaget, spearing osv.  Gör en målvakt sig skyldig till detta
  blir det utvisning  men han får spela matchen klar men 2 matchers avstängning som följd.
* Spelartruppen bör lämnas in senast 30.9 och spelare kan inte läggas till
  under säsongen, ej heller bytas mellan lagena under säsongen. Detta endast för
  att behålla allvaret i serien. Får spelarna fara mellan lagena hur som helst dör
  denna serie ut efter ett år. Tanken är vi ska kunna ha detta i många år framöver.
  Om man pga skada eller dylikt saknar målvakt kan man få låna av ett annat lag, dock endast
  genom att informera de övriga teamdragarna. Nivån är den att om man saknar målvakt kan