Turnauksessa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton (SJL) sääntöjä.

• Pitkä kiekko vihelletään myös alivoimalla
  • Pitkän kiekon tehnyt saa vaihtaa
  • Jäähyn sijaiskärsijöitä ei jäähyaitioon.

Sarjat ja peliasut

Turnauksessa on kaksi eri lohkoa: Enemmän pelanneet (Lohko A) ja vähemmän pelanneet (Lohko B).

Molempiin lohkoihin osallistuu 5 joukkuetta. Joukkueilla toivotaan olevan kahdet eri väriset paidat mukana. Kotijoukkue pelaa tummilla paidoilla ja vierasjoukkue vaaleilla (aina kun sen on mahdollista), joukkueet voivat myös sopia värit keskenään. Jokaiselle joukkueelle tulee 5 ottelua.

Joukkueen yhteyshenkilö ilmoittautuu turnaustoimistossa (erotuomari pukukopin vieressä) saapuessaan.

Pelipäivät ja paikka

Turnaus pelataan yhtenä päivänä 6.4.2024 Pelipaikkana on Forssan Mestis jäähalli sekä harjoitushalli.

Yli-ikäiset

Poikkeukset mahdollisia, mutta niistä sovittava kirjallisesti etukäteen turnauksen järjestäjän kanssa. Yhteydenotot Toni Pohjonen. toni.pohjonen@fopsjuniorit.fi

Pelaajien siirtyminen eri tasoilla

Pelaajien lainaaminen peliryhmien välillä on sallittu vähemmän pelanneiden peliryhmästä enemmän pelanneisiin ja siirtyminen takaisin omaan ryhmään on myös sallittua. Jokainen peliryhmän välinen siirto tulee kuitenkin ilmoittaa etukäteen turnaustoimistoon tai sähköpostitse. Siirrot on sallittu kuitenkin vain siten, että yksi pelaaja voi siirtyä korkeintaan kerran ylös ja alas, jonka jälkeen ei siirtoja enää sallita.

Maalivahdit saa liikkua eri joukkueiden välillä vapaammin, tästä on kuitenkin myös sovittava myös etukäteen turnaustoimiston kanssa.

Peliaika ja rangaistukset

Peliaika turnauksen peleissä on 2 x 15 min tehokasta aikaa, kokonaispeliaika 45 minuuttia. Erätauko 1 min. Ottelu voi päättyä alkusarjassa kesken toisen erän, jos kokonaisaika tulee täyteen. Sijoitusotteluissa kokonaisaikaan lisätään +5 min ja pelit pyritään pelaaman loppuun asti (2 x 15 min). Mikäli tilanne on tasan sijoitusottelun päättyessä ratkaisu haetaan tarvittaessa voittolaukauskilpailulla.

Joukkueiden tulee huolehtia siitä, että he ovat valmiina hyvissä ajoin ennen oman ottelun alkua (min. 5 min ennen paikalla). Ottelu aloitetaan välittömästi jäänajon tai edellisen ottelun päättymisen jälkeen. Mikäli joukkue ei ole turnausaikataulun mukaisesti ottelun alkaessa valmis aloittamaan, tuomitaan joukkue hävinneeksi 5 – 0. Kokonaisajan vuoksi aikalisän käyttö ei ole sallittua.

Turnauksessa on käytössä 1 minuutin, 5 minuutin ja 10 minuutin rangaistukset sekä normaalit sääntöjen mukaiset pelirangaistukset.

Turnaustapa

Molemmissa lohkoissa pelataan alkulohkossa 4 ottelua ja tämän lisäksi jokaiselle tulee yksi sijoitusottelu.

Kaikille joukkueille tulee näin ollen viisi ottelua.

Voitetusta ottelusta saa kaksi (2) pistettä, tasapelistä yhden (1) pisteen ja häviöstä 0 pistettä. Alkusarjoissa ottelu voi päättyä tasan. Sijoituspeleissä ottelun päättyessä tasan, pelataan voittomaalikilpailu. Voittomaalikilpailussa joukkueiden valmennus nimeää kolme laukojaa ja näiden jälkeen kerrasta poikki menetelmällä 1 pari kerrallaan. Samaa laukojaa saa käyttää uudelleen vasta siinä vaiheessa, kun kaikki pelaajat ovat laukoneet (pois lukien mv). Vierasjoukkue aloittaa voittomaalikilpailun. Joukkueiden valmennus valitsee laukojien järjestyksen.

Yksityiskohtainen ottelukaavio on nähtävissä tulospalvelujärjestelmässä.