Viikingit U11 RuosteSohlberg-turnaus

6.4.2024 Helsinki, Vuosaaren jäähalli | Suomi

Säännöt

Turnauksessa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton kilpailusääntöjä ja ikäluokkakohtaisia (U11) suosituksia täydennettynä tässä esitetyillä erityissäännöillä ja seuraavin poikkeuksin:

Kunnioita peliä

Turnauksen järjestävien joukkueiden pelaajat, toimihenkilöt ja vanhemmat ovat sitoutuneet reilun pelin sääntöihin, joihin kuuluu kohtelias käytös ja toisten kunnioittaminen. Edellytämme samaa myös osallistuvilta joukkueilta sekä kannattajilta.

Joukkueet, pelipaikka ja sarjajärjestelmä

Turnaus on tarkoitettu U11-ikäluokan AA-tason joukkueille. Turnauksen ottelut pelataan kahdella kentällä Vuosaaren jäähallilla (Aimo Mäkinen areena) osoitteessa Pallokuja 6, 00960 Helsinki.

Turnaukseen otetaan mukaan kahdeksan AA-tason joukkuetta. Järjestävä seura Viikingit jääkiekko ry osallistuu turnaukseen yhdellä joukkueella. Kukin osallistuva joukkue vastaa siitä, että sen joukkue on oikean tasoinen turnaukseen.

Joukkueet jaetaan kahteen neljän joukkueen alkulohkoon, jossa pelataan yksinkertainen sarja (kolme ottelua jokaiselle joukkueelle). Alkulohkojen viimeiseksi jääneet pelaavat sijoitusottelun sijoista 7-8, kolmanneksi jääneet sijoista 5-6, toiseksi jääneet sijoista 3-4 ja voittajat sijoista 1-2. Kaikille joukkueille tulee turnauksen aikana neljä ottelua.

Alkulohkossa ottelun voitosta joukkue saa kaksi pistettä, tasapelistä yhden pisteen ja tappiosta nolla pistettä. Joukkueiden alkusarjan sijoitus määräytyy seuraavasti:

5. Alkulohkon kaikkien otteluiden tehdyt maalit
  6. Arpa (Arvonta suoritetaan molempien joukkueiden edustajan läsnäollessa).

Ottelut

Ottelut pelataan mustalla kiekolla isolla kentällä 5 vs 5 + maalivahdit. Turnauksen otteluiden kesto on 2 x 15 minuuttia tehokasta peliaikaa. Erien välissä on noin yhden minuutin erätauko. Otteluiden enimmäiskesto on 45 minuuttia.

Aikalisän käyttö ei ole sallittua.

Maalinteon jälkeen tuulettaminen kentällä on sallittua kentällä oleville pelaajille.

Joukkueen on oltava valmiina aloittamaan ottelu 5 minuuttia ennen ohjelmaan merkittyä ottelun aloitusaikaa. Ottelun ohjelman mukaisesta aloituksesta myöhästyvä joukkue tuomitaan aloittamaan ottelu tappioasemasta 0-5. Myöhästymisen aikaraja on 5 minuuttia otteluohjelmaan merkityn alkamisajan jälkeen.

Alkusarjan ottelu voi päättyä tasatilanteeseen. Sijoitusotteluiden voittajat ratkaistaan välittömästi ottelun jälkeen alkavalla voittomaalikilpailulla, mikäli ottelu on varsinaisen peliajan (tehokas peliaika tai kokonaispeliaika) päättyessä tasan:

• Voittomaalikilpailun aloittaa otteluohjelmaan merkitty vierasjoukkue. Kumpikin joukkue nimeää aluksi kolme laukaisijaa voittomaalikilpailuun.
  • Jos tulos on tasan kolmen pelaajaparin jälkeen, jatketaan kerrasta poikki periaatteella pari kerrallaan käänteisessä järjestyksessä (eli ensimmäisenä laukoo kotijoukkue). Sama pelaaja saa laukoa uudelleen vasta, kun joukkueen kaikki muut kenttäpelaajat ovat laukoneet voittomaalikisassa vähintään yhtä monta kertaa.
  • Ottelu ratkeaa, kun toisen joukkueen pelaaja onnistuu maalinteossa ja parinsa ei
  • Ainoastaan ratkaiseva maali kirjataan ottelun lopputulokseen. Ratkaiseva maali kirjataan pelaajalle, joka suoritti laukauksen

Otteluohjelmaan merkitty kotijoukkue pelaa tummissa pelipaidoissa ja vierasjoukkueeksi merkitty joukkue vaaleissa pelipaidoissa. Mikäli joukkueella ei ole käytössään kuin yksi pelipaita, sopii joukkue vastustajan kanssa hyvissä ajoin ennen ottelua paitojen värit.

Pelaajat ja pelaajalistat

Pelaajat syntyneet v. 2013 tai myöhemmin

Yli-ikäisenä saavat osallistua ne pelaajat, jotka kuuluvat kyseisen joukkueen vakiokokoonpanoon kaudella 2023-2024 SJL:n yli-ikäisyyssääntöä noudattaen

Pelaajamäärää ei ole rajoitettu. Joukkueet voivat ilmoittaa turnaukseen rajattoman määrän lisenssin omaavia pelaajia, jotka ikänsä puolesta mahtuvat joukkueeseen, Pelaajia voi kuitenkin ilmoittaa kuhunkin otteluun max. 20+2 pelaajaa.

Turnauksessa joukkue on velvollinen peluuttamaan kaikkia joukkueen pelaajia tasapuolisesti Suomen Jääkiekkoliiton juniorisääntöjen mukaisesti. Pelaajaluettelot ja pelinumerot tulee syöttää sähköisesti etukäteen erikseen ilmoitettuun ajankohtaan mennessä GameResultsOnline -palveluun. Lopullinen pelaajaluettelo on ilmoitettava toimitsijoille viimeistään 30 minuuttia ennen joukkueen ottelua, jos se eroaa etukäteen ilmoitetusta.

Turnaukseen voivat osallistua ilmoittautuneisiin joukkueisiin rekisteröidyt pelaajat. Pelaajan nimen tai numeron puuttuminen tai muuttuminen pöytäkirjasta ei oikeuta vastapuolta vastalauseeseen.

Rangaistukset

Rangaistuksissa noudatetaan SJL:n voimassa olevia U11-junioreiden kilpailu- ja erityissääntöjä sekä IIHF:n sääntökirjaa.

Suomen Jääkiekkoliiton kilpailu- ja juniori sääntöjen sekä IIHF:n sääntökirjan mukaisesti toimihenkilöiden saama pelirangaistus- ja/tai ottelurangaistus käytöksestä johtaa automaattisesti sulkemiseen turnauksesta. Pelaajan saama pelirangaistus käytöksestä johtaa automaattisesti yhden ottelun pelikieltoon turnauksessa ja ottelurangaistus aiheuttaa sulkemisen turnauksesta.

Turnauksen jury ei käsittele erotuomariraportteja vaan ne ohjataan kyseisen joukkueen alueen kurinpitäjän käsittelyyn.

Vastalauseet

Mahdolliset vastalauseet käsittelee turnauksen jury. Turnauksen juryn muodostavat turnausjärjestäjän joukkueenjohtajat Jani Somero ja Mikko Sohlberg sekä turnausvastaava Sanna Turunen . Vastalauseen voi tehdä vain joukkueenjohtaja. Jury voi kuulla tai ottaa lausunnon vastalausetta koskevan ottelun tuomarilta. Vastalauseet on toimitettava kirjallisesti turnaustoimistoon viimeistään 30 minuuttia ottelun päättymisen jälkeen. Vastalausemaksu on 100 €, joka palautetaan, mikäli vastalause hyväksytään.

Vakuutukset

Järjestäjät eivät ole vakuuttaneet pelaajia eikä toimihenkilöitä eivätkä vastaa heille mahdollisesti sattuvista tapaturmista tai loukkaantumisista. Kaikkien turnaukseen osallistuvien pelaajien ja toimihenkilöiden tulee olla rekisteröity ja vakuutettu Suomen Jääkiekkoliiton sääntöjen mukaisesti. Turnausjärjestäjän puolelta turnauksessa on paikalla ensiapuvastaava. Järjestäjä ei vastaa turnauksen aikana mahdollisesti sattuvista varkaustapauksista. Pukuhuoneet ovat lukittavia.

Muuta

Turnauksen ottelut lähetetään Leijonat.tv-palvelussa. Turnausjärjestäjä varaa oikeuden ottaa kuvia turnauksen aikana ja julkaista niitä netissä sekä sosiaalisessa mediassa ilman erillistä ilmoitusta.

Turnausjärjestäjä pidättää oikeuden näiden sääntöjen muutoksiin.