Toivomme, että joukkueet noudattavat Covid-19 ohjeistusta ja toimivat vastuullisesti ehkäistäksemme tartuntatautien leviämistä

• Muistetaan hyvä käsihygienia. Kädet on hyvä pestä ennen kenttäalueelle tuloa. Mikäli WC-tiloissa on ruuhkaa, käytättehän käsidesiä. Joukkueella on hyvä olla oma käsidesi mukana, pulloja löytyy myös paikanpäältä.
  • Muistetaan riittävä etäisyys muihin ihmisiin tungoksissa ja jonoissa
  • Yski ja aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan tai puseron hihan yläosaan
  • Pukukopit ovat suljettu, WC-tilat käytettävissä
  • Katsojat voivat seurata otteluita vain kenttäalueiden reunoilla, kenttien keskialueet ovat varattuja pelaajille ja toimihenkilöille. Muistattehan oman joukkueenne vanhempia, jotka ovat mukana kannustamassa.
  • Mikäli et pysty säilyttämään turvavälejä paikanpäällä tai sinne kulkiessasi, käytäthän maskia (ainakin yli 15 vuotiaat)

Otteluohjelma ja tulospalvelu linkin takana

Tulospalvelu on samalla sivustolla, ja otteluiden tulokset pyritään päivittämään aina jokaisen ottelun päätyttyä. Järjestäjä varaa oikeuden muutoksiin.

Olosuhteet

Turnaus pelataan Helsingissä Laajasalon Urheilupuiston alueella. Käytössämme on yhteensä 5 kenttää, joista kaksi on uuden sukupolven pitkänukkaisia tekonurmikenttiä ja kolme on perinteisiä nurmikenttiä.

Kenttäkoot:

• Tekonurmikentät: noin 65 x 48 m
  • Nurmikentät: noin 65 x 45 m

Koronarajoitusten vuoiksi pukukopit ovat suljettuna, mutta pukukopeissa sijaitsevat WC:t ovat käytettävissä.

Laajasalon liikuntapuisto

Laajasalon liikuntapuistossa liikkuu turnausviikonlopun aikana myös muita kävijöitä, joten annammehan kaikki jalkapalloilijat myös heille mahdollisuuden harrastaa.

Säännöt

Turnauksessa käytettävä pelimuoto on 8vs8. Käytössä on rangaistusalueen paitsio. Pelaajavaihdot ovat edestakaiset ja lentävät. Käytössä on normaali sivurajaheitto. Maalipotkun voi antaa mistä tahansa osasta rangaistusaluetta. Kaikissa aloituksissa ja vapaapotkuissa vastustajan on oltava vähintään 5 metrin etäisyydellä pallosta.

Kaikkien alkulohkon otteluiden peliaika on lauantaina 1 x 25 minuuttia.

Turnauksessa käytetään Palloliiton Kaikki Pelaa 2020 -sääntöjä.

Alkulohkoissa voitosta joukkueet saavat kolme pistettä, tasapelistä yhden pisteen ja tappiosta nolla pistettä. Alkulohkoissa pelattavien otteluiden joukkue kohtaisesti saavutetut pisteet lasketaan yhteen, mikä perusteella joukkueiden sijoituksen alkulohkoissa määräytyvät.

Joukkueiden ollessa lohkovaiheen jälkeen tasapisteissä, sijoitus ratkaistaan seuraavasti:

1. keskinäisten otteluiden pisteet
  2. keskinäisten otteluiden maaliero
  3. keskinäisten otteluiden tehtyjen maalien määrä
  4. maaliero
  5. tehtyjen maalien lukumäärä
  6. arpa

Jatko-otteluiden päättyessä tasan, suoritetaan joukkueittain kolmen laukauksen rangaistuspotkukilpailu. Jos tilanne on senkin jälkeen tasan, jatketaan rangaistuspotkukilpailua yksi pari kerrallaan niin pitkään, kunnes voittaja on selvinnyt.

Rangaistuspotkukilpailuun voidaan nimetä vain sellaiset pelaajat, jotka olivat kentällä otteluajan päättyessä. Vaihdossa olleita pelaajia ei voi nimetä rangaistuspotkukilpailuun.

Yli-ikäisyysluvat

Piirien myöntämät yli-ikäisyysluvat ovat voimassa LPS EloCupissa. Yli-ikäiset pelaajat on erikseen merkittävä pelaajaluetteloon ja pyydettäessä kyettävä todentamaan pelaajan kuuluminen joukkueen vakiopelaajiin.

Peliasut

Mikäli joukkueilla on samanväriset peliasut, on otteluohjelmaan vierasjoukkueeksi merkitty joukkue velvollinen vaihtamaan peliasun sellaiseksi, että joukkueet erottuvat kentällä selvästi.

Palkinnot

Jokaisen sarjan kolme parasta joukkuetta palkitaan mitaleilla (joukkuekohtainen maksimimäärä on 15 mitalia). Jokaisen sarjan voittaja palkitaan pokaalilla.

Palkinnot tulee joukkueen edustajan hakea kisatoimistosta sarjan viimeisen ottelun päättymisen jälkeen, tai kun oma sijoitus on selvillä. Joukkueet voivat halutessaan itse jakaa tsempparipalkinnon.

Tuomarit valitsevat jokaisen ottelun päätteeksi kummastakin joukkueesta yhden reilun pelaajan ja palkitsevat heidät vihreällä kortilla. Vihreää korttia vastaan saa buffetkahviosta pienen herkun.

Ilmoittautuminen

Jokaisen joukkueen edustajan on ilmoittauduttava turnaukseen lauantaina viimeistään 30 minuuttia ennen ensimmäisen ottelun alkua. Ilmoittautuminen tehdään kisatoimistossa.

Pelaajaluettelo tulee toimittaa pyydettäessä kisatoimistoon. Jokainen pelaaja voi osallistua vain yhteen sarjaan turnauksen aikana.

Vastalauseet

Mahdolliset vastalauseet on toimitettava kisatoimistoon 30 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä. Vastalausemaksu on 100 euroa, ja se suoritetaan käteisellä vastalauseen jätön yhteydessä. Vastalausemaksu palautetaan, mikäli vastalause hyväksytään. Juryn päätöksestä ei voi valittaa. Mikäli vastalause koskee erotuomarin päätöksiä, tulee niistä ilmoittaa tuomarille heti ottelun päätyttyä. Vastalauseita kenttää tai varusteita kohtaan ei tutkita, ellei niistä ole tehty ilmoitusta tuomarille ennen ottelun alkua.

Tuomarit

Ottelut tuomitsevat pelinohjaajakoulutuksen saaneet Laajasalon Palloseuran juniorit ikäluokista 2002-2005.

Pelin aloitus

Molempien joukkueiden tulee olla pelivalmiina kentän välittömässä läheisyydessä viimeistään 5 minuuttia ennen peliaikataulun mukaista pelin aloittamisaikaa. Kenttäaluelle mennään edellisen joukkueen sieltä poistuttua. Turnauksen tuomareilla on oikeus lyhentää peliaikaa joukkueiden myöhästymisestä johtuvista syistä.

Pelin aloittaa otteluohjelmaan kotijoukkueeksi merkitty joukkue. Puoliajalla vaihdetaan kenttäpuoliskot.

Peli alkaa yhteisen sumutorven äänestä, jolloin tuomarit aloittavat pelit pillin vihellyksellä. 1 x 25 minuuttia kestävissä peleissä sumutorvella ilmoitetaan 25 minuutin peliajan täyttyminen, mutta tuomarit sallivat aina seuraavan tilanteen pelaamisen loppuun saakka, ja vasta sitten viheltävät pilliin pelin päättymisen merkiksi.

Saapuminen ja julkinen liikenne

Lähialueilta LPS EloCup -turnaukseen kannattaa tulla pyörällä tai jalan. Paikalle pääsee kätevästi myös julkisilla.  Herttoniemen metroasemalta bussit 85 ja 86 tuovat kyytiläiset Hertta Areenan viereen kymmenessä minuutissa. Bussit lähtevät metroasemalta noin 10 minuutin välein.

Pysäköinti

Turnausta varten on järjestetty oma turnausparkki aivan Hertta Areenan viereen koulun pihalle, osoitteeseen Holmanmoisionpolku 1. Seuraa opasteita, niin löydät varmasti perille. Turnausparkkia täytetään saapumisjärjestyksessä. Kun pysäköidään tiiviisti ja tarkasti riveihin, kaikille riittää tilaa. Mikäli parkkialueet kuitenkin täyttyvät, lisää tilaa löytyy esimerkiksi Laajasalon kirkon (Reposalmentie 13) ja Kauppakeskus Saaren (Yliskylän Puistokatu 4) ympäristöstä. LPS:n liikenteenohjaajat auttavat parhaansa mukaan paikan löytämisessä.

Omilla busseillaan saapuville joukkueille on järjestetty pysäköinti Laajasalon yläasteen pihassa (Koulutanhua 1).

Huom! Liikuntapuiston viereinen Sarvastonkaaren parkkialue on varattu ensisijaisesti puiston muille käyttäjille sekä liikuntaesteisille, joten kaikkia turnauskävijöitä pyydetään käyttämään turnausparkkia. Jos olet vain tuomassa tai hakemassa osallistujia, onnistuu se parhaiten tältä parkkialueelta.

KUVA: SAAPUMINEN ELOCUP-TURNAUKSEN PARKKIPAIKALLE

KUVA: ELOCUP-TURNAUKSEN PYSÄKÖINTIALUEEN PYSÄKÖINTIOHJE

Ensiapu

Turnauksessa ensiavusta vastaa ensisijaisesti jokaisen joukkueen oma huoltaja. Turnauksessa on myös ensiapupiste, joka sijaitsee kisatoimistossa.

Vakavimmissa loukkaantumisissa yhteys kannattaa ottaa Lasten ensiapupäivystykseen: HUS Uusi lastensairaala, Stenbackinkatu 9, puhelin 09 4711 tai 116 117 (päivystysapu).

Buffetkahvio ja maksutavat

Turnauksessa järjestetään molempina päivinä kattava buffetkahvio, josta voi ostaa sekä suolaista että makeaa syötävää. Lisäksi tarjolla on kuumia ja kylmiä juomia ja herkkuja.

Maksutapoina ovat käteinen, kortti ja mobilepay.

Lounaspaikkoja löytyy läheisestä Kauppakeskus Saaresta (kauppakeskussaari.fi), osoitteesta Yliskylän Puistokatu 4. Laajasalon liikuntapuistosta noin 5 minuutin kävelymatka Kauppakeskus Saareen.

K-Supermarket Saari tukee turnauksen kahviotoimintaa lahjoittamalla myytäviä  tuotteet.

XXL etu kaikille pelaajille

LPS:n virallinen varustetoimittaja – XXL – tarjoaa kaikille tapahtumaan osallistuville 10%:n alennuksen kaikista jalkapallotuotteista XXL Itäkeskuksen liikkeessä, tapahtuma-ajalla (29.-30.8.).

Riittää kun mainitsette kassalla ostosten yhteydessä osallistuvanne LPS EloCup –tapahtumaan.

• XXL Itäkeskus
  • Vanhanlinnantie 1 , 009 00 Helsinki
  • (Prisman talo)

Muut asiat

Pelikenttien välissä (TN 1 ja TN 2 välillä sekä Nurmi 3 ja Nurmi 4 välissä) on alueet, jotka on varattu vain turnaukseen osallistuvien joukkueiden pelaajille ja toimihenkilöille. Kunkin ottelun päätyttyä jokaisen joukkueen tulee siirtyä välittömästi kenttäalueiden ulkopuolelle.

Kannustusjoukkojen oikea paikka on kentän laidoilla olevissa katsomoissa ja kentän rajojen ulkopuolella: