U12 OP Lounaismaa Turnaus 6.-7.1.2024

5.1. - 7.1.2024 Forssa 1, Forssa 2 | Suomi

Säännöt

OP Lounaismaa turnaus 2024 U12                                                                                                   6.-7.1.2024

Turnaussäännöt

Turnauksessa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton (SJL) U12-junioreiden sääntöjä.

Sarjat ja peliasut

Turnauksessa on kaksi eri sarjatasoa: AAA ja AA tasot.

Molempiin sarjoihin osallistuu 6 joukkuetta. Joukkueilla tulee olla kaksi erillistä peliasua ja vierasjoukkueeksi merkitty joukkue vaihtaa tarvittaessa pelipaitaa, kotipeliasu on tumma ja vierasasu vaalea. Jokaiselle joukkueelle tulee vähintään 6 ottelua.

Joukkueen yhteyshenkilö ilmoittautuu turnaustoimistossa (erotuomari pukukopin vieressä) saapuessaan.

Pelipäivät ja paikka

Turnaus on kaksipäiväinen la-su 6.-7.1.2024 Pelipaikkana on Forssan Mestis jäähalli sekä harjoitushalli.

Yli-ikäiset

Poikkeukset mahdollisia, mutta niistä sovittava kirjallisesti etukäteen turnauksen järjestäjän kanssa. Yhteydenotot Anssi Rantanen anssi.rantanen@fopsjuniorit.fi

Pelaajien siirtyminen eri tasoilla

Pelaajien lainaaminen peliryhmien välillä on sallittu alemman tason peliryhmästä ylempään ja siirtyminen takaisin omaan ryhmään on myös sallittua. Jokainen peliryhmän välinen siirto tulee kuitenkin ilmoittaa etukäteen turnaustoimistoon tai sähköpostitse. Siirrot alemmalta tasolta ylemmäs on sallittu kuitenkin vain siten, että yksi pelaaja voi siirtyä korkeintaan kerran ylös ja alas, jonka jälkeen ei siirtoja enää sallita.

Maalivahdit saa liikkua eri joukkueiden välillä vapaammin, tästä on kuitenkin myös sovittava myös etukäteen turnaustoimiston kanssa.

Peliaika ja rangaistukset

Peliaika turnauksen peleissä on 2 x 15 min tehokasta aikaa, kokonaispeliaika 45 minuuttia. Erätauko 1 min. Ottelu voi päättyä alkusarjassa kesken toisen erän, jos kokonaisaika tulee täyteen. Välierien ja mitalipelien kokonaisaikaan lisätään +5 minuuttia, erien peliajan ollessa edelleen 2 x 15 min ja ratkaisu haetaan tarvittaessa voittolaukauskilpailulla.

Joukkueiden tulee huolehtia siitä, että he ovat valmiina hyvissä ajoin ennen oman ottelun alkua (min. 5 min ennen paikalla). Ottelu aloitetaan välittömästi jäänajon tai edellisen ottelun päättymisen jälkeen. Mikäli joukkue ei ole turnausaikataulun mukaisesti ottelun alkaessa valmis aloittamaan, tuomitaan joukkue hävinneeksi 5 – 0. Kokonaisajan vuoksi aikalisän käyttö ei ole sallittua.

Turnauksessa on käytössä 1 minuutin, 5 minuutin ja 10 minuutin rangaistukset sekä normaalit sääntöjen mukaiset pelirangaistukset.

Ottelu päättyy välittömästi, mikäli ottelun maaliero on 15 maalia.

Turnaustapa

Molemmissa sarjoissa pelataan alkulohkossa 5 ottelua ja lohkoissa sijoille 1-4 tulleet pelaavat välierät joista voittajat finaaliin sekä hävinneet pronssiotteluun. Sijoilla 5-6 sijoittuneet pelaavat sijoitusottelun.

Kaikille joukkueille tulee näin ollen vähintään kuusi ottelua.

Voitetusta ottelusta saa kaksi (2) pistettä, tasapelistä yhden (1) pisteen ja häviöstä 0 pistettä. Alkusarjoissa ottelu voi päättyä tasan. Sijoituspeleissä ottelun päättyessä tasan, pelataan voittomaalikilpailu. Voittomaalikilpailussa joukkueiden valmennus nimeää kolme laukojaa ja näiden jälkeen kerrasta poikki menetelmällä 1 pari kerrallaan. Vierasjoukkue aloittaa voittomaalikilpailun. Joukkueiden valmennus valitsee laukojien järjestyksen.

Yksityiskohtainen ottelukaavio on nähtävissä tulospalvelujärjestelmässä.