KKP Syysturnaus 2020 U 14

23.8.2020 Linnanmaa | Suomi

Säännöt

Turnaussäännöt

Turnauksessa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton (SJL) voimassa olevia D-juniorien kilpailusääntöjä täydennettynä tässä esitetyillä turnauksen erityissäännöillä.

Ottelujärjestys

Turnauksessa on kolme tasolohkoa. Jokaisessa lohkossa on 4 joukkuetta.

Pelaaja voi edustaa turnauksen aikana vain yhtä joukkuetta (pl. maalivahdit). Edustus alkaa ensimmäisestä ottelusta, jonka pöytäkirjaan pelaaja on merkitty.

Jos ottelun pelaajaluettelo poikkeaa ennakkoon ilmoitetusta, täytyy muutokset toimittaa turnaustoimistoon viimeistään 30 minuuttia ennen ottelun alkua.

Turnaus on ensisijaisesti vuonna 2007 syntyneille pelaajille. Joukkueissa voi olla ala- ja yli-ikäisiä pelaajia SJL:n juniorisääntöjen mukaisesti.

Sarja

Turnauksessa pelataan yksinkertainen sarja kullakin tasolla eli kaikki joukkueet pelaavat yhden ottelun toisiaan vastaan. Lisäksi pelataan sijoituspelit (yksi per joukkue). Jokaiselle joukkueelle tulee neljä ottelua.

Pisteet

Otteluvoitosta joukkue saa 2 pistettä, tasapelistä 1 pisteen ja tappiosta 0 pistettä.

Sijoituksen määräytyminen

Sarjoissa joukkueen sijoitus määräytyy joukkueen keräämien pisteiden mukaisesti.  Kahden tai useamman joukkueen ollessa tasapisteissä, joukkueiden järjestyksen määrää:

1. Kaikkien otteluiden maaliero
  2. Kaikkien otteluiden tehdyt maalit
  3. Keskinäisen ottelun tulos
  4. Saadut rangaistusminuutit (parempi = vähemmän minuutteja)
  5. Arpa

Alkusarjan ottelut voivat päättyä tasan tai toisen joukkueen voittoon.

Mitalipelien voittomaalikisa

Mikäli sijoitusottelut päättyvät tasan ratkaistaan voittaja voittomaalikilpailulla seuraavasti:

Voittomaalikilpailu aloitetaan kolmella eri pelaajalla/joukkue, jotka joukkueen valmentaja ilmoittaa ottelun erotuomarille välittömästi peliajan päätyttyä.

Mikäli kolmen ensimmäisen laukojaparin jälkeen tilanne on edelleen tasan, nimetään joukkueista yksi uusi pelaajapari suorittamaan laukausta. Pelaaja ei saa suorittaa toista rangaistuslaukausta ennen kuin jokainen joukkueen kenttäpelaaja on suorittanut yhden rangaistuslaukauksen.

Voittomaalikilpailun aloittaa ohjelmaan merkitty vierasjoukkue ottelun tuomarin nimeämään pelipäätyyn.

Ainoastaan ratkaiseva maali kirjataan ottelun lopputulokseen. Ratkaiseva maali kirjataan pelaajalle, joka suoritti laukauksen

Ottelun kesto

Peliaika 2 x 15 min tehokasta peliaikaa. Kokonaispeliaika on 45 min. Sijoitusottelut 2 x 20 min ja kokonaispeliaika 60 minuuttia.

Erätauko 1 min, sisältyy kokonaispeliaikaan.

Jäänajo kahden ottelun jälkeen.

Aikalisä ei ole sallittu.

Luovutus

Jos joukkue ei saavu kentälle aikataulun mukaisesti, se tuomitaan häviämään kyseinen ottelu 5 – 0. Myöhästymisen aikaraja on 10 minuuttia otteluohjelmaan merkityn alkamisajan jälkeen.

Rangaistukset

SJL:n voimassa olevien D-juniorien Kilpailu- ja juniorisääntöjen sekä IIHF:n sääntökirjan mukaisesti.

Tuomarit

Turnauksen tuomareina toimivat Oulun jääkiekkotuomarit ry:n nimeämät kortilliset tuomarit. Otteluissa tuomitsee 2 tuomaria.

Riita-asiat

Mahdolliset vastalauseet käsittelee turnauksen jury. Juryna toimii turnauksen johto, joka kuulee tarvittaessa joukkueiden edustajia (joiden ottelua asia koskee) sekä ottelun erotuomaristoa. Vastalauseet on toimitettava kirjallisesti turnaustoimistoon viimeistään 15 minuuttia ottelun päättymisen jälkeen. Vastalausemaksu on 150 €, joka palautetaan, mikäli vastalause hyväksytään.

Tapaturmat ja pelaajavakuutus

Järjestäjät eivät ole vakuuttaneet pelaajia eivätkä vastaa pelaajille mahdollisesti sattuvista tapaturmista tai loukkaantumisista. Kaikkien turnaukseen osallistuvien pelaajien ja toimihenkilöiden tulee olla vakuutettuja SJL:n sääntöjen mukaisesti. Turnausjärjestäjän puolelta turnauksessa on paikalla tapahtuman laajuuden mukainen ensiapupäivystys. EA-tiedote toimitetaan erillisenä asiakirjana kaikille turnausjoukkueille. Järjestäjä ei vastaa turnauksen aikana mahdollisesti sattuvista varkaustapauksista.

Pelipaidat

Otteluohjelmaan merkitty kotijoukkue pelaa tummissa pelipaidoissa ja vierasjoukkueeksi merkitty joukkue vaaleissa pelipaidoissa. Mikäli joukkueella ei ole käytössään kuin yksi paitasarja, sopii yhden paitasarjan omaava joukkue hyvissä ajoin ennen otteluita vastustajan kanssa käytettävistä paitaväreistä.