Powered by GameResultsOnline.com tournament management

Sciotec Cup

6.4. - 7.4.2019 Klaukkalan jäähalli | Suomi

Turnauksen suojelijan tervehdys

Vuonna 1989 olin katsomassa, kun Klaukkalan jäähallissa pelasi televisio- ja viihdetähdistä koostunut Zoom. Muistelen, että se oli hallin avajaisottelu. Muistan yhä, kuinka ylpeä olin, kun Nurmijärvellä vihdoin oli oma jäähalli. Ennen sitä oman ikäluokkani 1978-syntyneet joutuivat hakemaan jääaikaa jopa Porvoosta asti, kuten tietysti myös muut Kurran juniorijoukkueet. En itse harrastanut jääkiekkoa, mutta jalkapallojoukkueessani oli monia myös jääkiekkoa pelaavia kavereita. 

Jääkiekko on kiinnostanut minua yli 30 vuotta. Pikkupoikana kirjoittelin ruutuvihkoon omia juttujani liigapeleistä ja annoin arvioitani pelaajien esityksistä. Talvisin pelasimme päivät pitkät Nurmijärven kirkonkylän kaukaloilla. Pärjäsin ihan hyvin mukana peleissä, mutta lämärini ei lähtenyt samaan tapaan kuin Teemulla, Pasilla ja muilla Kurran junioreilla. Salaa vähän kadehdin, kuinka monet kaverini tulivat pukukoppiin vaihtamaan luistimia Kurran tuulipuvuissaan. 

Vuodesta 2001 olen saanut tehdä jääkiekon parissa töitä mediassa. Kipinäni syttyi jo silloin lapsena siellä kaukaloilla, kun elimme ja hengitimme kiekkoa. Vuosien saatossa olen seurannut erityisen tarkasti, miten Kurrasta lähteneet pelaajat ovat pärjänneet Liigapeleissä ja maailmalla. Upeaa, että parantuneet olosuhteet ja aktiivinen laadukas Kurran toiminta on tuottanut huippupelaajia vuosien saatossa ja tuottaa yhä. Vieläkin tärkeämpää on kuitenkin se yhteisöllisyys, mitä jääkiekko tarjoaa tänä päivänkin nurmijärveläisille lapsille ja vähän vanhemmillekin. 

Sciotec-Cup on hieno osoitus Kurran kansainvälisestä yhteistyöstä. Aktiivisesti jääkiekkoa ja jalkapalloa harrastaneiden lasten isänä tiedän, miten paljon ponnisteluja turnauksen järjestäminen vaatii. Uskallan sanoa, että paras kiitos aktiivisille talkoolaisille ovat ne iloiset ilmeet, joita junioripelaajien kasvoilla turnauksen aikana nähdään. Voitot ja tappiot kuuluvat urheiluun, mutta myös yhdessä oleminen on arvokasta. 

Haluankin toivottaa hyvää turnausta kaikille pelaajille, vanhemmille ja muille läheisille, sekä seurojen toiminnassa mukana oleville henkilöille. Tsemppiä peleihin!

 

Aki Linnanahde

GameResultsOnline.com
servicedesk@gameresultsonline.com
+358 44 7599 554
© 2021 GameResultsOnline.com