24.8.2019 LAPUA | Suomi

Säännöt

Säännöt

Turnaussäännöt:

Turnauksessa noudatetaan SJL:n voimassaolevia D-junioreiden sääntöjä täydennettynä tässä esitetyillä erityissäännöillä.

Ottelujärjestys:

Turnauksessa on yhteensä kuusi joukkuetta, jotka on jaettu kahteen alkulohkoon.

Alkusarja:

Alkusarjassa kaikki joukkueet pelaavat yhden ottelun toisiaan vastaan. Jokaiselle joukkueelle tulee alkusarjassa kaksi ottelua.

Sijoitusottelut:

Alkusarjan jälkeen pelataan sijoitusten perusteella sijoitusottelut.

Pisteet:

Otteluvoitosta joukkue saa 3 pistettä, tasapelistä 1 ja tappiosta 0. Kahden tai useamman joukkueen ollessa tasapisteissä, ratkaistaan tasapisteissä olevien joukkueiden järjestys seuraavasti:

Alkusarjasijoituksen määräytyminen:

Sijoitukset lohkoissa määräytyvät seuraavien turnausjärjestäjän asettamien sääntöjen mukaisesti:

8) Arpa

Alkusarjan ottelut voivat päättyä tasan tai toisen joukkueen voittoon. Alkusarjan sijoitusten perusteella määräytyvät joukkueet sijoitusotteluihin.

Sijoitusotteluiden voittomaalikisa:

Sijoitusottelun päättyessä tasan varsinaisen peliajan jälkeen, jatketaan välittömästi voittomaalikilpailulla. Voittomaalikilpailussa käytetään Suomen Jääkiekkoliiton kilpailusääntöjä seuraavin poikkeuksin. Voittomaalikisan aloittaa otteluohjelmaan merkitty vierasjoukkue. Ensin nimetään kummastakin joukkueesta kolme laukaisijaa voittomaalikisaan. Jos tulos kolmen pelaajaparin jälkeen on tasan, jatketaan "kerrasta poikki" periaatteella pari kerrallaan. Ensimmäisenä ampuu kotijoukkue. Sama pelaaja ei saa laukaista kahta kertaa ennen kuin joukkueen kaikki pelaajat ovat laukaisseet voittomaalikisassa vähintään kerran. Ottelu ratkeaa kun toisen joukkueen pelaaja onnistuu maalinteossa ja parinsa ei.

Ottelun kesto:

Joukkueiden tulee olla valmiina aitioissaan riittävän ajoissa ennen pelin alkua. Jos joukkue ei ole valmiina ottelun alkaessa, tuomitaan sille tappio ottelusta lukemin 5-0.

Peliaika on 2x15 minuuttia tehokasta peliaikaa, ottelun kokonaisajan ollessa 50 minuuttia otteluohjelmaan merkitystä aloitusajasta, kumpi tahansa toteutuu aikaisemmin. Toimitsija ilmoittaa molemmille joukkueille 2 minuuttia ennen kokonaisajan (50 minuuttia) päättymistä.

Aikalisät eivät ole turnauksessa sallittuja.

Luovutus:

Jos joukkue ei saavu kentälle aikataulun mukaisesti tai ei pelaa ottelua loppuun, se tuomitaan häviämään kyseinen ottelu 5 – 0. Myöhästymisen aikaraja on 3 minuuttia otteluohjelmaan merkityn alkamisajan jälkeen.

Rangaistukset:

Suomen Jääkiekkoliiton Kilpailu- ja juniori sääntöjen mukaisesti.

Peluuttaminen, pelaajaluettelot ja pöytäkirjat:

Turnauksessa pyritään tasapuoliseen viisikkopeluuttamiseen SJL:n juniorisääntöjen mukaisesti. Pelaajaluettelot tulee toimittaa sähköisesti ennen turnausta tulospalvelujärjestelmään. Pelaajaluettelo on ilmoitettava turnaustoimistoon viimeistään 60 min. ennen ottelun alkua, mikäli se eroaa turnausjärjestäjille etukäteen ilmoitetusta. Otteluiden pöytäkirjat toimitetaan joko jälkikäteen sähköisesti joukkueenjohtajille tai ne voidaan tulostaa myöhemmin ilmoitettavasta osoitteesta. Poikkeuksena SJL:n juniorisääntöihin alaikäisten pelaajien määrää pelijoukkueissa ei ole rajoitettu.

Osallistumisoikeus:

Turnaukseen voivat osallistua ilmoittautuneisiin joukkueisiin rekisteröidyt pelaajat.

Jos joukkueeseen on nimetty ainoastaan yksi maalivahti, voi joukkue maalivahdin loukkaantuessa tai sairastuessa lainata sitä turnauksen toiselta joukkueelta.

Tuomarit:

Turnauksen tuomareina toimivat Etelä-Pohjanmaan Jääkiekkotuomarit ry:n nimeämät tuomarit.

Turnauksen jury:

Turnauksen juryn muodostavat turnauspäällikkö ja ottelun tuominnut päätuomari. Vastalauseet on toimitettava kirjallisena viimeistään 10 min ottelun päätyttyä. Vastalausemaksu on 200 eur, joka maksetaan käteisellä. Summa palautetaan vastalauseen tehneelle joukkueelle jos jury hyväksyy vastalauseen.

Tapaturmat ja pelaajavakuutus:

Järjestäjät eivät ole vakuuttaneet pelaajia eivätkä vastaa pelaajille mahdollisesti sattuvista tapaturmista tai loukkaantumisista. Kaikkien turnaukseen osallistuvien pelaajien ja toimihenkilöiden tulee olla vakuutettuja SJL:n sääntöjen mukaisesti. Järjestäjä ei vastaa turnauksen aikana mahdollisesti sattuvista varkaustapauksista.

Pelipaidat:

Otteluohjelmaan merkitty kotijoukkue pelaa tummissa pelipaidoissa ja vierasjoukkueeksi merkitty joukkue vaaleissa pelipaidoissa. Mikäli joukkueella ei ole käytössään kuin yksi paitasarja, sopii joukkue hyvissä ajoin ennen otteluita vastustajan kanssa käytettävistä paitaväreistä.

Palkinnot:

Turnauksen voittajajoukkue palkitaan pokaalilla. Kaikille osallistujille jaetaan turnausmitalit. Lisäksi jokaisesta joukkueesta palkitaan turnauksen tsempparipelaaja. Turnausmitalit ja tsempparipelaajapalkinnot jaetaan kunkin sijoitusottelun jälkeen välittömästi jäällä.