23.8.2020 SSO-Halli, Jäähalli | Suomi

Säännöt

TURNAUSSÄÄNNÖT

Kiekkohait U13 syysturnaus 2020, 23.8.2020

Turnauksessa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton (SJL) kilpailu- ja juniorisääntöjä seuraavin täydennyksin:

Pelaajat

Pelaajat syntyneet 2008 tai myöhemmin, ns. yli-ikäisistä pelaajista on sovittava erikseen turnausjärjestäjän kanssa.

Turnaukseen voivat osallistua lisenssin omaavat pelaajat, taso huomioiden, ja jotka ikänsä puolesta mahtuvat joukkueisiin. Pelaaja voi edustaa vain yhtä joukkuetta turnauksen aikana. Poikkeuksena maalivahdit, jotka saavat edustaa useampaa saman seuran joukkuetta.

Joukkueiden kokoonpanot

Jokainen joukkue on velvollinen ilmoittamaan joukkueen kokoonpanot turnausjärjestäjälle etukäteen erikseen ohjeistetulla tavalla. Lopullinen pelaajaluettelo on ilmoitettava toimitsija-aitioon viimeistään 30 minuuttia ennen ottelun alkua.

Pelipaidat

Mikäli joukkueiden pelipaidat ovat samanväriset, paitaa vaihtaa turnausohjelmaan merkitty vierasjoukkue, elleivät joukkueet keskenään sovi toisin.

Peliaika

Peliaika turnauksen peleissä on 2 x 15 minuuttia tehokasta peliaikaa kokonaispeliajan ollessa maksimissaan 45 minuuttia. Ottelu päättyy viimeistään kokonaispeliajan (45 min.) täyttyessä. Joukkueiden tulee olla viisi (5) minuuttia ennen turnausaikatauluun merkittyä otteluaikaa kaukalon läheisyydessä varusteet päällä valmiina aloittamaan ottelu. Ottelu aloitetaan välittömästi jään kunnostamisen ja maalien paikoilleen asettamisen jälkeen. Mikäli joukkue ei ole turnausaikataulun mukaisesti ottelun alkaessa valmis aloittamaan, tuomitaan joukkue hävinneeksi 5 – 0. Erien välissä on 1 min. kestävä erätauko, joka lasketaan kokonaisaikaan. Pelipäätyjä ei vaihdeta erien välissä. Aikalisän käyttö ei ole sallittu.

Jäänajo on aina kahden (2) ottelun jälkeen.

Turnausmuoto

Turnaus pelataan AAA- ja AA-tasosarjoina. Molempiin sarjoihin osallistuu viisi (5) joukkuetta.

Tasoryhmän joukkueet pelaavat yhden ottelun jokaista joukkuetta vastaan jonka jälkeen alkusarjan 1. ja 2. pelaavat finaalissa ja alkusarjan 3. ja 4. pelaavat pronssiottelussa.

Voitetusta ottelusta saa 2 pistettä, tasapelistä yhden 1 pisteen ja häviöstä 0 pistettä. Joukkueiden sijoitukset ratkaistaan seuraavasti:

1. Pisteet
  2. Keskinäisten otteluiden pisteet
  3. Turnauksen otteluiden maaliero
  4. Arpa

Mikäli sijoitusottelut päättyvät tasan varsinaisen peliajan päätyttyä, ratkaistaan voittaja voittomaalikilpailulla seuraavasti:

• Voittomaalikilpailu aloitetaan kolmella (3) eri pelaajalla/ joukkue, jotka joukkueen valmentaja ilmoittaa ottelun erotuomarille välittömästi peliajan päätyttyä. Voittomaalikilpailun aloittaa ohjelmaan merkitty vierasjoukkue ottelun tuomarin nimeämään pelipäätyyn. Mikäli tilanne on edelleen tasan kolmen (3) laukojan jälkeen, jatketaan voittolaukauksia laukojapari kerrallaan kerrasta poikki -periaatteella. Ottelu ratkeaa, kun toisen joukkueen pelaaja onnistuu maalinteossa ja parinsa ei onnistu. Ainoastaan ratkaiseva maali kirjataan ottelun lopputulokseen. Ratkaiseva maali kirjataan pelaajalle, joka laukauksen suoritti.

Palkinnot

AAA- ja AA-sarjojen kolme (3) parasta palkitaan mitaleilla ja pokaalein.

Lisäksi turnausjärjestäjä on varannut jokaiselle turnaukseen osallistuvalle joukkueelle yhden (1) MVP-pelaaja palkinnon. Joukkueen toimihenkilöt nimeävät MPV-palkinnon saajan ja ilmoittavat sen joukkueen viimeisen pelin aikana toimitsija-aitioon. Palkinto jaetaan pelin päätyttyä.

Tuomarit

Otteluiden tuomareina toimivat Salon Erotuomarikerhon (SAJE ry) tuomarit.

Rangaistukset

Rangaistuksissa noudatetaan SJL:n kilpailusääntöjä. Isoista rangaistuksista mahdollisesti seuraavat ottelurangaistukset annetaan ottelun tuominneiden tuomareiden päätöksellä ja turnauspäällikön päätöksellä.

Muutokset otteluohjelmaan

Turnauksen järjestäjällä on oikeus muuttaa aikatauluja, otteluohjelmaa ja jäänajoa tarvittaessa sekä tulkita näitä sääntöjä, jos erityiset syyt niin vaativat. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan viipymättä osallistuville joukkueille.

Vastuut

Turnauksen järjestäjät eivät ole vakuuttaneet pelaajia eivätkä vastaa osallistuvien joukkueiden mahdollisista tapaturmista tai muista vahingoista. Osallistuvien joukkueiden joukkueenjohtajat vastaavat siitä, että kaikilla pelaajilla ja toimihenkilöillä on voimassa oleva SJL:n lisenssi ja vakuutukset. Jokaisella pelaajalla ja toimihenkilöllä tulee olla voimassaoleva SJL:n lisenssi/ vakuutus. Turnaukseen on järjestetty ensiapua antavaa henkilökuntaa. Pukukopeissa ja toimitsija-aitiossa on yhteystiedot ensiapuun.

Vastalauseiden käsittely

Turnauksen Juryn muodostavat ottelussa tuominneet tuomarit ja turnauspäällikkö. Lopullinen päätösvalta erimielisyystilanteissa on turnauspäälliköllä. Vastalause tulee jättää kirjallisena 15 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä. Vastalausemaksu on 100 euroa, joka palautetaan todettaessa vastalause aiheelliseksi.