Powered by GameResultsOnline.com tournament management

TuTo Cup 2023

26.8. - 27.8.2023 Turku, Kupittaa 1, Kupittaa 2, Varissuo 1, Varissuo 2 | Suomi

Säännöt

Turnauksen säännöt

Turnauksessa noudatetaan SJL:n U14-ikäluokan kilpailu- ja juniorisääntöjä alla luetelluin poikkeuksin.
Turnauksen jury ei käsittele erotuomariraportteja vaan ottelun tuomaristo ohjaa ne kyseisen joukkueen alueen kurinpitäjän käsittelyyn.

1.     Otteluaika

Peliaika on 2 x 15 min. Erätauko on 1 min. Kokonaispeliaika on 50 min. Kokonaisaika alkaa peliohjelmaan merkittynä aikana, ellei turnauksen johto toisin ilmoita.

Aikalisä ei ole käytössä turnauksessa

Joukkueiden tulee olla viisi (5) minuuttia ennen ohjelmaan merkittyä otteluaikaa kaukalon läheisyydessä varusteet päällä valmiina aloittamaan ottelu. Jos joukkue ei saavu kentälle aikataulun mukaisesti, tuomitaan se hävinneeksi 5-0.

Alkulämmittelyä ei sallita jäällä, vaan peli alkaa välittömästi aloituskentällisillä.

2.     Sarjan sijoituksen määräytyminen

Turnaus pelataan yksinkertaisena sarjana, jossa jokainen joukkue pelaa lohkossaan kerran toinen toistaan vastaan. Sarjassa voitosta saa kaksi (2) pistettä, tasapelistä yhden (1) pisteen ja tappiosta nolla (0) pistettä.

Alkusarjoissa tai sarjamuotoisissa turnauksissa tasapisteiden sattuessa ratkaistaan joukkueiden välinen sijoitus alla olevan taulukon mukaisessa järjestyksessä:

1.      Pisteet

2.      Keskinäisten otteluiden pisteet

3.      Keskinäisten otteluiden maaliero

4.      Keskinäisten otteluiden tehdyt maalit

5.      Lohkon otteluiden maaliero

6.      Lohkon otteluiden tehdyt maalit

7.      Lohkon rangaistusminuutit (pienempi määrä luetaan eduksi)

8.      Arpa

3.     Sijoitusottelut

Alkusarjassa sijoille 1-3 sijoittuvat joukkueet jatkavat ylempään jatkosarjaan ja sijoille 4-5 alempaan jatkosarjaan. 

Sijoitus- ja mitaliotteluissa pelin päättyessä tasan varsinaisen peliajan jälkeen, jatketaan välittömästi voittolaukauskilpailulla

a.      Voittomaalikilpailu aloitetaan kolmella (3) eri pelaajalla/joukkue, jotka joukkueen valmentaja ilmoittaa ottelun erotuomarille välittömästi peliajan päätyttyä.

b.      Mikäli tilanne on edelleen tasan kolmen laukojan jälkeen, kilpailua jatketaan pareittain äkkikuolemaperiaatteella. Äkkikuolemaperiaatteella voittomaalikilpailussa suoritetaan kaksi laukausta – yksi kenttäpelaaja kummastakin joukkueesta, kunnes ottelun voittaja on selvillä. Pelaaja ei saa suorittaa toista rangaistuslaukausta ennen kuin jokainen joukkueen pelaaja on suorittanut yhden rangaistuslaukauksen. 

c.      Voittomaalikilpailun aloittaa ohjelmaan merkitty vierasjoukkue ottelun tuomarin nimeämään pelipäätyyn.

d.      Ainoastaan ratkaiseva maali kirjataan ottelun lopputulokseen. Ratkaiseva maali kirjataan pelaajalle, joka suoritti laukauksen.

4.     Joukkueet, pelaajat ja pelipaidat

Joukkueen yhteyshenkilö ilmoittautuu turnaustoimistossa saapuessaan turnaukseen. Ilmoittautumisen yhteydessä saa tarkemmat tiedot päivän ohjelmasta ja mahdollisista muutoksista sekä turnauskuoren, joka sisältää mm. ruokailupassit sekä tsempparipalkinnon.

Jokaisen sarjan kolme parasta joukkuetta palkitaan mitaleilla sekä voittaja pokaalilla. Lisäksi turnauksessa valitaan molempien tasojen turnauksen paras maalivahti, puolustaja sekä hyökkääjä.

Joukkue valitsee itse joukkueensa tsempparipelaajan.

Turnaukseen voivat osallistua ilmoittautuneisiin joukkueisiin rekisteröidyt pelaajat. Pelaaja voi edustaa vain yhtä joukkuetta turnausviikonlopun aikana.

Maalivahteja voi peluuttaa oman seuran kaikissa turnaukseen osallistuvissa joukkueissa. Tätä sääntöä ei kuitenkaan tule käyttää joukkueen vahvistamismielessä, vaan antaa valmentajalle mahdollisuus kierrättää samantasoisia pelaajia sarjatasojen välillä. Jos joukkueeseen on nimetty ainoastaan yksi maalivahti, voi joukkue maalivahdin loukkaantuessa tai sairastuessa lainata sitä turnauksen toiselta joukkueelta. Maalivahdin pelaaminen sijoitusottelussa edellyttää, että maalivahti on pelannut ko. joukkueessa vähintään yhden ottelun alkulohkossa.

Joukkueissa saa olla ns. yli-ikäisiä pelaajia kilpailusääntöjen ja alueellisten määräysten mukaisesti. Samoin liiton tekemät poikkeukset nykyisten sarjaotteluiden joukkueiden osalta otetaan huomioon.

Otteluohjelmaan merkitty kotijoukkue pelaa tummissa pelipaidoissa ja vierasjoukkueeksi merkitty joukkue vaaleissa pelipaidoissa. Mikäli joukkueella ei ole käytössään kuin yksi paitasarja, sopii joukkue hyvissä ajoin ennen ottelua vastustajan kanssa käytettävistä paitaväreistä.

5.     Tuomarit

Turnauksen tuomareina toimivat viralliset SJL:n tuomarit

6.     Isot rangaistukset

Pelaajan saamat kaksi käytösrangaistusta (10min ja/tai PRK 20min) aiheuttavat automaattisesti yhden ottelun pelikiellon. Pelaajan saama ottelurangaistus (OR 25min) johtaa pelikieltoon, joka on voimassa turnauksen loppuun saakka.  

7.     Vastalauseiden käsittely

Turnauksen vastalauseet käsittelee turnauksen jury, jonka päätös on lopullinen. Turnauksen juryn muodostavat turnauspäällikkö ja ottelun tuominnut tuomari. Vastalausemaksu on 200 EUR, joka palautetaan, jos vastalause hyväksytään. Ottelutapahtumia koskeva vastalause on tehtävä 10min kuluessa ottelun päättymisestä.

8.     Aikataulumuutokset

Turnauksen järjestäjällä on oikeus muuttaa aikatauluja ja otteluohjelmaa sekä tulkita näitä sääntöjä, jos erityiset syyt niin vaativat. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan viipymättä osallistuville joukkueille.

9.     Tapaturmat ja pelaajavakuutus

Järjestäjät eivät ole vakuuttaneet pelaajia eivätkä vastaa pelaajille mahdollisesti sattuvista tapaturmista tai loukkaantumisista. Kaikkien turnaukseen osallistuvien pelaajien ja toimihenkilöiden tulee olla vakuutettuja SJL:n sääntöjen mukaisesti. Ensiapu-tiedote on julkaistu turnauksen nettisivuilla. Järjestäjä ei vastaa turnauksen aikana mahdollisesti sattuvista varkaustapauksista.

10. Turnaussäännöt kansainvälisille joukkueille

Turnauksen säännöt ja muu tiedottaminen kansainvälisille osallistujajoukkueille tapahtuu englannin kielellä.

GameResultsOnline.com
servicedesk@gameresultsonline.com
+358 44 7599 554
© 2024 GameResultsOnline.com