U13 Vuokatti Cup

21.4. - 23.4.2023 Vuokatti Areena | Suomi

Säännöt

Vuokatti Cup – U13 turnaussäännöt

Turnauksessa noudatetaan SJL:n kilpailu- ja juniorisääntöjä seuraavassa esitetyin poikkeuksin.

Turnauksen jury ei käsittele erotuomariraportteja vaan ne ohjataan kyseisen joukkueen alueen kurinpitäjän käsittelyyn.

Turnauspelaajat, määrä ja pelaajalistat

Pelaajat syntyneet v.2010 tai myöhemmin.  Ns. Y-pelaajista on sovittava erikseen turnausjärjestäjän kanssa. Pelaajamäärää ei ole rajoitettu. Joukkueet voivat ilmoittaa turnaukseen rajattoman määrän lisenssin omaavia pelaajia, taso huomioiden, jotka ikänsä puolesta mahtuvat joukkueeseen, kuitenkin kuhunkin otteluun max. 20+2 pelaajaa.

Turnausmuoto ja turnausjoukkueet

Turnaus pelataan AAA ja AA -tasosarjoina. AAA sarjaan osallistuu 7 ja AA sarjaan 10 joukkuetta.

AAA-lohkon ottelusysteemi

Peliaika 2 x 15 minuuttia tehokasta peliaikaa, max 45 minuuttia.

Sijoitusottelut

Alkusarjan sijoitusten perusteella pelataan mitalipelit seuraavasti:

Alkusarjan ensimmäiseksi sijoittunut ja toiseksi sijoittunut pelaavat finaalin.
Alkusarjan kolmanneksi ja neljänneksi sijoittuneet pronssiottelun.
Alkusarjan viidenneksi ja kuudenneksi sijoittuneet pelaavat sijoitusottelun.

AA-lohkon ottelusysteemi

Joukkueet ovat jaettu kahteen viiden joukkueen alkulohkoon. Alkusarjassa kaikki joukkueet pelaavat yhden (1) ottelun jokaista joukkuetta vastaan. Voitosta saa kaksi (2) pistettä, tasapelistä yhden (1) pisteen ja tappiosta nolla (0) pistettä.

Alkusarjan sijoitusten perusteella pelataan sijoitusottelut turnauskaavion mukaisesti.

6. Keskinäisten otteluiden tehdyt maalit
  7. Rangaistukset (vähemmän rangaistusminuutteja saanut sijoittuu paremmin)
  8. Arpa

Sijoitusotteluiden voittomaalikisa

Mikäli sijoitusottelu on tasatilanteessa varsinaisen peliajan päätyttyä, suoritetaan voittolaukauskisa seuraavasti:

• Voittomaalikilpailu aloitetaan kolmella (3) eri pelaajalla/joukkue, jotka joukkueen valmentaja ilmoittaa ottelun erotuomarille välittömästi peliajan päätyttyä.
  • Mikäli tilanne on edelleen tasan kolmen laukojan jälkeen, jatketaan voittolaukauksia laukojapari kerrallaan ”kerrasta poikki” -periaatteella. Ottelu ratkeaa, kun toisen joukkueen pelaaja onnistuu maalinteossa ja parinsa ei.
  • Voittomaalikilpailun aloittaa ohjelmaan merkitty vierasjoukkue.
  • Ainoastaan ratkaiseva maali kirjataan ottelun lopputulokseen. Ratkaiseva maali kirjataan pelaajalle, joka suoritti laukauksen.

Otteluaika

Molempien sarjojen otteluaika on 2x15 minuuttia tehokasta peliaikaa, kuitenkin maksimissaan 45 minuuttia.

Erätauko 1 min. Kokonaisotteluaika max 45min.

Aikalisää ei saa käyttää.

Joukkueiden tulee olla viisi (5) minuuttia ennen ohjelmaan merkittyä otteluaikaa kaukalon läheisyydessä varusteet päällä valmiina aloittamaan ottelu. Jos joukkue ei saavu kentälle aikataulun mukaisesti, tuomitaan se hävinneeksi 5-0.

Pelaajaluettelo ja pelipaidat

Lopullinen pelaajaluettelo on ilmoitettava toimitsijoille 30 minuuttia ennen joukkueen ottelua Gameresultsonlineen.

Turnaukseen voivat osallistua ilmoittautuneisiin joukkueisiin rekisteröidyt pelaajat. Pelaaja voi edustaa vain yhtä joukkuetta turnauksen aikana. Poikkeuksena maalivahdit, jotka saavat edustaa useampaa saman seuran joukkuetta turnauksessa.

Mikäli joukkueiden pelipaidat ovat samanväriset, paitaa vaihtaa se joukkue, jonka nimi on peliohjelmassa mainittu toisena (= vierasjoukkue), elleivät joukkueet sovi keskenään toisin.

Tuomarit

Peleissä tuomitsevat Kainuun jääkiekkotuomarit ry:n viralliset tuomarit.

Rangaistukset

Rangaistuksissa noudatetaan SJL:n voimassa olevia U13-junioreiden kilpailu- ja erityissääntöjä sekä IIHF:n sääntökirjaa. Poikkeuksena pienet jäähyt yhden (1) minuutin kestolla johtuen lyhyemmästä peliajasta.

Peli- / ottelurangaistukset

Pelaaja, jolle tuomitaan 5+25 min pelirangaistus, on pelikelpoinen seuraavassa ottelussa. Pelaaja, jolle tuomitaan turnauksessa toinen 5+25min pelirangaistus, johtaa automaattisesti pelaajan turnauksen päättymiseen. Pelaaja, jolle tuomitaan 5+25min. ottelurangaistus, johtaa automaattisesti pelaajan turnauspelien päättymiseen, koska SJL:n kilpailusääntöjen mukaan pelikiellon voi kärsiä ainoastaan sarjapeleissä.

Palkinnot

Kolme parasta joukkuetta sarjassa palkitaan mitaleilla ja pokaaleilla.

Vakuutukset ja ensiapu

Jokaisella pelaajalla ja toimihenkilöllä tulee olla voimassa oleva vakuutus SJL:n sääntöjen mukaisesti. Turnauksen järjestäjät eivät vastaa osallistuvien joukkueiden mahdollisista tapaturmista. Joukkueilla itsellään tulee olla riittävä ensiapuvarustus mukana turnauksessa.

Aikataulumuutokset

Turnauksen järjestäjällä on oikeus muuttaa otteluiden aikataulua, kestoa ja jäänajoa tarvittaessa. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan viipymättä osallistuville joukkueille.

Vastalauseiden käsittely

Turnauksen Juryn muodostavat Turnauspäällikkö ja ottelussa tuominneet Tuomarit. Lopullinen päätösvalta erimielisyystilanteissa on Turnauspäälliköllä. Vastalause tulee jättää kirjallisena 15 min kuluessa ottelun päättymisestä. Vastalausemaksu on 100 euroa, joka palautetaan mikäli vastalause todetaan aiheelliseksi.