Powered by GameResultsOnline.com tournament management

Kiekko Poika turnaus 2019

7.12.2019 Utajärven jäähalli | Suomi

Turnauksen Facebook-sivuille tulee raporttia koko turnauksen ajan:
 - https://www.facebook.com/kiekkopoikaturnaus

Edellisten vuosien turnausten:
 - Kuvagalleria 2016, 2017 ja 2018: http://www.kastellinkiekkopojat.fi/kuvagalleria/
 - Tilastot 2016: http://www.kastellinkiekkopojat.fi/turnaus2016/, voittaja: Bad Boys
 - Tilastot 2017: http://www.gameresultsonline.com/kkp/kiekko-poika-turnaus, voittaja: Putkihokkarit
 - Tilastot 2018: https://www.gameresultsonline.com/kkp/kiekko-poika-turnaus-2018, voittaja: Blueteam
 - Videot 2016: https://www.youtube.com/channel/UC7slDzQhy4P6N1OgKLqBudQSÄÄNNÖT JA OHJEET

Turnausinfo

Kahdeksan harrastekiekkojoukkueen kutsuturnaus lauantaina 07.12.2019.

Alkusarja pelataan kahdessa neljän joukkueen lohkossa, jonka jälkeen pelataan sijoitusottelut = 4 peliä per joukkue = 16 peliä kokonaisuudessaan.

Peliaika on 1 x 30min. juoksevaa aikaa (ei erätaukoa).

Aikalisä sekä ajanpeluu ovat kiellettyjä (ajanpeluusta seuraa pieni rangaistus).

Jää kunnostetaan joka toiseen peliin.

Turnauksen ensimmäinen peli alkaa klo 09.00 ja turnauksen finaali käynnistyy puolestaan klo 20.15 (alustava aika, voi siirtyä, mikäli muut pelit venyvät)

Joukkueilla on käytössään omat pukuhuoneet koko turnauksen ajan (pukukopin numero ilmoitetaan teille tullessanne hallille).

Pisteet alkusarjan otteluista: voittanut joukkue kaksi pistettä ja hävinnyt nolla pistettä. Ottelun päättyessä tasan saa kumpikin joukkue yhden pisteen.

Järjestys alkusarjassa:

  • 1. Pisteet
  • 2. Lohkon otteluiden maaliero
  • 3. Lohkon otteluiden tehdyt maalit
  • 4. Keskinäisten otteluiden pisteet
  • 5. Keskinäisten otteluiden maaliero
  • 6. Keskinäisten otteluiden tehdyt maalit
  • 7. Arpa

Sijoitusottelun päättyessä tasan ratkaistaan joukkueiden paremmuus voittolaukauskilpailulla (pari kerrallaan ratkaisuun saakka).

Turnauksen kolme parasta joukkuetta palkitaan pokaalilla.

Yleistä

Turnauksen säännöt ovat kutakuinkin normaalit jää- ja harrastekiekkosäännöt muutamalla poikkeuksella, esim. visiiri/kasvosuoja ei ole pakollinen. Turnauksen järjestäjä suosittaa pelaajien käyttävän visiiriä tai kasvot kokonaan suojaavaa kasvojen suojusta. Kaikkinensa pääperiaatteena pidetään se, että pelataan herrasmieskiekkoa ns. Happy Hockey -hengessä ja nautitaan kaikin tavoin tapahtumasta. Siis kaikenlaiset mussuttamiset, huitomiset, hakkaamiset sekä muut tarpeettomat kontaktit pois ja iloisella mielellä kaukaloon!

Pelaajarajoitukset

Turnaus on nimenomaan harrastekiekkoturnaus, eli joukkueissa ei saa olla sarjapelaajia (ei aikuisten eikä junioreiden). Harrastepelaajan määritelmä: ei osallistunut Jääkiekkoliiton sarjatoimintaan kaudella 2019 - 2020, eikä siten omaa Jääkiekkoliiton pelipassia (pois lukien harrastesarjat ja harrastepelipassit). Mikäli pelaamasta tavataan sarjapelaaja, niin hänen edustamansa joukkue suljetaan automaattisesti pois turnauksesta. Turnaus on avoin molempien sukupuolien edustajille.

Vastuut/varusteet

Jokainen pelaa omalla vastuullaan. Suositellaan Jääkiekkoliiton vakuutuksellista harrastepelipassia. Varusteiden tulee olla jääkiekkoon hyväksyttyjä. Kypärän visiiri/kokosuoja on suositeltava, mutta ei pakollinen.

Pelipaidat

Pelipaitojen olisi hyvä olla numeroituja, jos haluaa itselleen tilastot turnauksesta! Turnauksessa otteluohjelmaan merkityllä kotijoukkueella on oikeus valita pelipaitansa väri ja vierasjoukkue on velvollinen huomioimaan kotijoukkueen pelipaidan värin valitessaan omansa.

Lyöntilaukaukset

Lyöntilaukaus on kielletty. Lyöntilaukauksen raja on kiekon lyönti jäästä kohotetulla mailalla. Lyöntilaukauksesta tuomitaan pieni rangaistus. Mikäli pelaaja hämää ja on tekevinään lyöntilaukauksen, peli katkaistaan ja aloitus siirretään rikkoneen joukkueen B-pisteelle.

Taklaukset

Kaikki taklaukset ovat ehdottomasti kiellettyjä! Kiilaaminen on sallittu, määräävä tekijä on sama luistelusuunta. Kaikkinensa vahinkojen välttämiseksi pyritään välttämään kaikenlaisia tarpeettomia kontakteja, paitsi illalla tanssilattialla.

Laitataklauksesta (= Pelaaja taklaa vartalolla, kyynärpäällä, ryntäämällä tai kampittaen vastustajaa aiheuttaen vastustajan voimakkaan sinkoutumisen laitaa vasten), selästä taklaamisesta (= Pelaaja taklaa haavoittuvassa asemassa olevaa pelaajaa, joka ei ole tietoinen uhkaavasta iskusta tai joka ei pysty suojaamaan tai puolustamaan itseään tällaiselta iskulta. Kontakti kohdistuu taklattavan vartaloon selkäpuolelta) ja päähän kohdistuvista taklauksista tuomitaan erotuomarin harkinnan mukaan minimissään iso rangaistus (5 min.) ja pelirangaistus tai ottelurangaistus (25 min.). Jos vastustaja loukkaantuu, tuomitaan ottelurangaistus (25min). Keihästämisestä ja mailan päällä lyömisen yrityksestä tuomitaan erotuomarin harkinnan mukaan minimissään iso rangaistus (5 min.) ja pelirangaistus tai ottelurangaistus (25 min.). Jos keihästäminen tai mailan päällä lyönti osuu, tuomitaan aina ottelurangaistus (25 min).

Korkeat mailat

Käytetään normaalia korkean mailan sääntöä kovennettuna. Pelitilanteessa korkealla mailalla kiekkoa pelaamisen raja määräytyy pelaajan hartiatason mukaan (kun taas kiekon pelaamisessa maaliin korkealla mailalla sallittu korkeus on maalin yläriman korkeus). Pelaajalle, joka aiheuttaa korkealla mailallaan kontaktin vastustajaan, tuomitaan vähintään pieni rangaistus. Pelaaja joka tahattomalla tai tahallisella korkean mailan rikkeellä aiheuttaa vastustajalle vahinkoa tuomitaan vähintään iso rangaistus ja pelirangaistus.

Jäästä pelaaminen

Noudatetaan normaalisti SJL:n sääntökirjaa.

Pitkä kiekko

Pitkä kiekko säännössä ei ole voimassa ns. hybridipitkä. Molemmat joukkueet saavat vaihtaa pelaajia vapaasti pitkän kiekon jälkeen.

Pelin viivyttäminen / kiekon laukaiseminen tai heittäminen pelialueen ulkopuolelle

Pelaajalle, joka omalta puolustusalueeltaan laukaisee, heittää, potkaisee tai lyö kiekon pelitilanteessa suoraan ilman kimmoketta pelialueen ulkopuolelle, ei tuomita automaattisesti rangaistusta. Jos pelaaja laukaisee kiekon suoraan suojalasin ylitse tarkoituksellisesti, vihoissaan tai protestoidakseen tuomarin päätöstä, hänelle tuomitaan rangaistus.

Pienet rangaistukset

2 min jäähy juoksevalla peliajalla. Jos sama pelaaja ottaa kolmannen jäähyn pelissä, hänet poistetaan kentältä. Jos sama pelaaja ottaa illalla tansseissa kolmannen eri muijan hitaisiin, pelaaja saa tästä dildon muotoisen pelimies pokaalin.

Pelirangaistus

Pelirangaistus merkitsee pelaajan tai joukkueen toimihenkilön poistamista kyseisestä ottelusta.

Ottelurangaistus

Ottelurangaistus johtaa aina erilliseen kurinpitokäsittelyyn ja vähintään yhden ottelun peli-/toimitsijakieltoon. Pelaaja tai toimihenkilö, joka on saanut ko. rangaistuksen on automaattisesti pelikiellossa, kunnes asia on käsitelty päättävässä elimessä.

Yhtäaikaiset rangaistukset

Kaikki yhtäaikaiset rangaistukset korvataan, eli periä pyritään pelaamaan mahdollisimman monella pelaajalla kentällä.

Pelaajien siirtyminen toiseen joukkueeseen

Mikäli maalivahti loukkaantuu, niin tilalle voi ottaa toisen maalivahdin, jostain toisesta turnaus joukkueesta. Jos kukaan ei pysty, niin apuun voi hälyttää ulkopuolisen maalivahdin.

Kenttäpelaaja ei saa missään tapauksessa siirtyä toiseen joukkueeseen turnauksen aikana!

GameResultsOnline.com
servicedesk@gameresultsonline.com
+358 44 7599 554
© 2024 GameResultsOnline.com